Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Οι λεπτομέρειες στο Revit Architecture


 
 Η τρισδιάστατη σχεδίαση  είναι η μια πλευρά του Revit Architecture. Μια άλλη είναι η τεκμηρίωση, που γίνεται με πολλούς τρόπους. 

Στην ενότητα αυτή  θα ασχοληθούμε με τη δημιουργία λεπτομερειών.

Το πρόγραμμα μας δίνει μια χρήσιμη δυνατότητα, να μπορούμε να σχεδιάζουμε στις δυο διαστάσεις, χρησιμοποιώντας το τρισδιάστατο μοντέλο, ανεξάρτητα απ' αυτό, σαν να σχεδιάζουμε δηλαδή, το ένα σχέδιο πάνω στο άλλο.

H λεπτομέρεια, είναι ένα 2D σχέδιο, που εκ των πραγμάτων δεν μπορεί να μοντελοποιηθεί, αλλά είναι απαραίτητη για τη σωστή τεκμηρίωση του έργου. Για τη δουλειά αυτή, το πρόγραμμα διαθέτει μια σειρά σχεδιαστικών εργαλείων, με τα οποία μπορούμε να δημιουργήσουμε κάθε μορφής λεπτομέρεια. 

Από την άλλη, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τις λεπτομέρειες και σε άλλα σχέδια και ακόμη, να εισάγουμε λεπτομέρειες σχεδιασμένες στο Autocad.

Πηγαίνετε στο WebHelp για τη σειρά των μαθημάτων

Με την ποίηση,
γιαυτά που δεν μπορούμε να πούμε


AlexMil

Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

O Περιβάλλον χώρος στο Revit Architecture





Το πρόγραμμα διαθέτει μια σειρά εργαλείων (Site tools)  για τη διαχείριση του περιβάλλοντος χώρου του έργου μας.  

Μπορούμε να δημιουργήσουμε  την επιφάνεια του έργου (Toposurface), τις εκσκαφές ή επιχώσεις με το Building Pad,  να κόψουμε την επιφάνεια, να εισάγουμε αντικείμενα, όπως δένδρα κ..λ.π. 
 

Όλα τα παραπάνω και ακόμη περισσότερα, αναπτύσσονται στο Webhelp του RevitSchool, με κείμενο, αρχεία εξάσκησης και Video. Από εδώ πηγαίνετε στα μαθήματα.

Με τους στίχους της ψυχής
AlexMil

Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012

Δημιουργία κολονών και τοιχίων με το Revit Architecture


 
Μετά από καιρό και διάφορα προβλήματα επανέρχομαι.

Στη σειρά αυτή των μαθημάτων που ανεβάζω ως συνήθως σε WebHelp και που μπορείτε να πάτε με κλικ εδώ, αναπτύσσω την δημιουργία και τοποθέτηση  κολονών και τοιχίων στο Revit Architecture, με όλα τα υλικά τους  και  με εύκολη προσαρμογή στους τοίχους.

Επίσης μπορείτε να κατεβάσετε και χρησιμοποιήσετε άμεσα έξη τύπους  Αρχιτεκτονικών κολονών και Τοιχίων.

Τέλος, σε μια απλή εφαρμογή, δείχνω την τοποθέτηση και προσαρμογή των κολονών - τοιχίων, καθώς και  την εξαγωγή πινάκων με προυπολογιστικά στοχεία (Schedules)


Alexmil